پژوهشگران موسسه تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری کشور موفق به ابداع گردهافشان الکتریکی نخل خرما شدند.
به رغم وجود دستگاههای گردهافشان مکانیکی، عملیات گردهافشانی نخل خرما در بسیاری از نقاط کشور و جهان همچنان به صورت دستی انجام میشود. یکی از مهمترین دلایل این امر وجود برخی کاستیها و معایب در دستگاههای موجود از جمله سنگینی و کارایی پائین آنها و مهمتر از همه مسدود شدن لوله گردهافشان توسط گرده است.
پژوهشگران موسسه تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری کشور با ارائه طرح ابتکاری گردهافشان الکتریکی نخل خرما ضمن رفع معایب گردهافشانهای پیشین، عملیات گردهافشانی نخل خرما را تسریع کرده اند.
به گفته مجریان طرح در طراحی این دستگاه که فاقد هرگونه نمونه مشابه داخلی و خارجی است تمام ضعف ها و مشکلات گرده افشان های موجود برطرف شده به طوری که ابزار ابداعی ضمن این که ظرفیت مزرعهیی بالایی دارد سبک وزن بوده و حمل و نقل و کاربرد آن در ارتفاع بالای نخل آسان است. علاوه بر این، فاکتورهای ارگونومیک به گونهای در طراحی ابزار در نظر گرفته شدهاند که کار با آن را بسیار راحت و در عین حال ایمن کرده است. همچنین سادگی لحاظ شده در طراحی ابزار قابلیت سرویس و نگهداری آن را افزایش داده و امکان استفاده از خدمات تعمیرگاهی موجود را نیز فراهم کرده است.
رفع مشکل نیاز به صعود از نخل خرما و خطرات آن، حذف نیاز به حضور فیزیکی کارگر در تاج نخل خرما، کاهش بیش از 60 درصدی نیاز کارگری و کاهش حدودا ۵۰ درصدی در هزینههای عملیات از مزایای گرده افشان الکتریکی عنوان شده است.
این فناوری که آماده واگذاری در قالب حق لیسانس به متقاضیان داخل و خارج کشور است، بازاری به وسعت ۱۳ استان تولیدکننده خرما در کشور دارد که حدود نیم میلیون واحد بهرهبردار را شامل می شود.
.: Weblog Themes By Pichak :.